Torsdag 28/7 till Söndag 31/7 samlas vi till ortodoxt familjeläger på Flahults gård 2,5 mil norr om Värnamo i Småland (se deras hemsida och karta).

Lägret kommer innehålla roliga och spännande lekar och aktiviteter för alla åldrar, sång, samling runt elden, gudstjänster, bad, samtalsgrupper, olika grupper för barnen, vistelse i natur och mycket mer!

Lägret är till för ortodoxa* som vill lära känna andra som delar samma tro i Sverige. Vi alla som arrangerar lägret vet hur viktigt det var för oss att få åka på läger på somrarna, och vi vill göra det möjligt för våra och andras barn att få del av samma glädje! Dessutom är det viktigt att vi knyter band över vårt rike för att kunna vara en styrka för varandra i tron.

Lägret arrangeras av Kristi Uppståndelses Ortodoxa församling i Göteborg, med vänner. Du hittar information om församlingen på deras hemsida.

Tema:

Familjen: den lilla kyrkan” (efter citat av helige Johannes Chrysostomos)

Under årets läger vill vi tillsammans fördjupa oss i teologi och praktik kring familjelivet. Vad säger Kyrkan om föräldraskap? Om äktenskap? Om barnaskap? Hur bygger man en liten kyrka hemma, i praktiken? Vi delar erfarenheter, bekymmer och råd tillsammans.

Temat inbegriper också mycket matnyttigt för singlar, unga och studenter. Tillsammans studerar vi vardagslivets utmaningar, och vårt gemensamma mål som ortodoxa kristna.

Pris:

Priserna nedan är per person.

  • Vuxen: 750:-
  • Barn 0-4 år: gratis
  • Barn 5-10 år: 500:-
  • Singelrum: 900:- (det finns tre singelrum)
  • Singlar som delar rum (4 bäddar) betalar 750:-

Kalender:

Vartannat år följer lägret gamla kalendern och vartannat år nya, eftersom vi har deltagare från båda kalendrarna.

Sommaren 2022 följer vi nya kalendern.

Lekar på gräsmattan under lägret 2018.

* detta läger riktar sig till öst-ortodoxa. Orientalisk-ortodoxa (t.ex. syrianer, kopter, armenier) uppmuntras att delta i egna läger.