Som arrangör för lägret står svenska ortodoxa samarbetsgruppen, en grupp vänner som på olika sätt vill främja arbetet med den ortodoxa tron på svenska i Sverige, oavsett etnisk bakgrund.

Gruppen startade år 2016 och har träffats regelbundet för att forma sin vision och utveckla sitt arbete. En av de tidigaste visionerna vi hade var att arrangera ett familjeläger för ortodoxa i Sverige, just mot bakgrund av vår egen erfarenhet av hur viktiga sådana läger är för både barn och vuxna vad gäller skapandet av nya relationer och kontakter. Dessa relationer är viktiga för att leva sin ortodoxa tro!

Svenska ortodoxa samarbetsgruppen har arrangerat två läger tidigare, sommaren 2017 och sommaren 2018. Lägret 2019 blir vårt tredje läger.

Här följer en personlig presentation av vilka vi är:

Fader Mikael Fälthammar är präst i Kristi Uppståndelses Ortodoxa församling, Göteborg, som hör till Antiokias Grekisk-Ortodoxa kyrka. Han är gift sedan 14 år med Frida och de har två barn. De bor på en gård utanför Alingsås nära sina djur och naturen.

Fader Mikael har en teologie master-examen från Göteborgs Universitet samt tre års studier vid Antiokias skola i USA (St. Stephen’s certificate program). Han brinner för att föra den ortodoxa tron till vanliga svenskar.

Du når fader Mikael på mikael.falthammar(a)gmail.com (byt ut (a) mot @)

Frida Fälthammar

Jag är en 34-årig mångsysslare som bor på en gård utanför Alingsås med min familj: Maken Fader Mikael, Josef 7 år och Liv 5 år samt mina föräldrar i huset bredvid. Jag är utbildad och jobbar deltid som förskollärare men ägnar mig också mycket åt odling och alla kreativa uttryckssätt. Jag älskar natur, musik och gemenskap runt en eld! I vår församling – Kristi uppståndelse ortodoxa församling i Göteborg – så håller jag bl.a i kören och kyrkskolan.

Konstantin “Tijn” Hendrikx

Konstantin (Tijn) Hendrikx, utbildar sig till neurolog i Halmstad och har tidigare jobbat som distriktsläkare i Västerbotten. Han är disputerad vid Umeå Universitet.

Konstantin är gift sedan 16 år med Olga och de har sex barn. Han döptes inom ortodoxa kyrkan 2004 och har varit aktiv medlem i Moskvapatriarkatets Heliga Apostlarna Petri och Pauli församling i Umeå. Sedan flytten till Halmstad har han varit aktiv i den Serbiska Heliga Moder Paraskeva församling.

Nikolaj Sananés

Jag är 32 år gammal och lever med min fru och våra tre barn i skogsbygden utanför Arboga. På vår gård huserar vi Kristi Uppståndelse ortodoxa kyrka och församlingshem som är Morkvapatriarkatets enda helt svenskspråkiga församling. Sedan 2018 studerar jag till församlingspedagog på Sankt Ignatios Andliga Akademi / Teologiska högskolan i Stockholm. Mina största intressen är sång och friluftsliv. Jag har varit sångare i ortodoxa kyrkan de senaste 10 åren och sedan några år leder jag även den lokala kyrkokören vilket är något av det mest roliga och utmanande jag vet.

 

Du når Nikolaj på 070-2699106 eller nikolaj.sananes(a)gmail.com (byt ut (a) mot @)

 

Välkommen att höra av dig till oss! Klicka på “kontakt” ovan.