Som arrangör för lägret står svenska ortodoxa samarbetsgruppen, en grupp vänner som på olika sätt vill främja arbetet med den ortodoxa tron på svenska i Sverige, oavsett etnisk bakgrund.

Gruppen startade år 2016 och har träffats regelbundet för att forma sin vision och utveckla sitt arbete. En av de tidigaste visionerna vi hade var att arrangera ett familjeläger för ortodoxa i Sverige, just mot bakgrund av vår egen erfarenhet av hur viktiga sådana läger är för både barn och vuxna vad gäller skapandet av nya relationer och kontakter. Dessa relationer är viktiga för att leva sin ortodoxa tro!

Svenska ortodoxa samarbetsgruppen har arrangerat tre läger tidigare, somrarna 2017, 2018 och 2019. Lägret 2021 blir vårt fjärde läger (2020 ställdes in pga. Coronapandmin). Deltagarnas utvärderingar från tidigare läger har varit mycket positiva.

Här följer en personlig presentation av vilka vi är som planerat årets läger:

Fader Mikael Fälthammar är präst i Kristi Uppståndelses Ortodoxa församling, Göteborg, som hör till Antiokias Grekisk-Ortodoxa kyrka. Han är gift sedan 16 år med Frida och de har tre barn. De bor på en gård utanför Alingsås nära sina djur och naturen.

Fader Mikael har en teologie master-examen från Göteborgs Universitet samt tre års studier vid Antiokias skola i USA (St. Stephen’s certificate program). Han brinner för att föra den ortodoxa tron till vanliga svenskar.

Du når fader Mikael på mikael.falthammar(a)gmail.com (byt ut (a) mot @)

Frida Fälthammar

Jag är en 36-årig mångsysslare som bor på en gård utanför Alingsås med min familj: Maken Fader Mikael, Josef 9 år, Liv 7 år och Märta 1,5 år, samt mina föräldrar i huset bredvid. Jag är utbildad och jobbar deltid som förskollärare men ägnar mig också mycket åt odling och alla kreativa uttryckssätt. Jag älskar natur, musik och gemenskap runt en eld! I vår församling – Kristi uppståndelse ortodoxa församling i Göteborg – så håller jag bl.a. i kören.

Konstantin “Tijn” Hendrikx

Konstantin (Tijn) Hendrikx, utbildar sig till neurolog i Halmstad och har tidigare jobbat som distriktsläkare i Västerbotten. Han är disputerad vid Umeå Universitet.

Konstantin är gift sedan 19 år med Olga och de har sex barn. Han döptes inom ortodoxa kyrkan 2004 och har varit aktiv medlem i Moskvapatriarkatets Heliga Apostlarna Petri och Pauli församling i Umeå. Sedan flytten till Halmstad har han varit aktiv i den Serbiska Heliga Moder Paraskeva församling där han har läsarvigts 2019.

Olga Hendrikx

Jag är sexbarnsmamma, gift med Konstantin Hendrikx. Jag är utbildad som neurobiolog. Just nu vikarierar jag som lärare och försöker få igång olika forskningsprojekt. Jag tycker om att måla, vandra, laga mat och arbeta i trädgården. Jag döptes när jag var tio år i Ortodoxa Kyrkan, började läsa Evangeliet när jag var 16, och går i kyrkan regelbundet sedan tjugo år tillbaka. Tillsammans med Konstantin var jag tidigare medlem i Heliga Apostlarna Petri och Pauli församling i Umeå (Moskvapatriarkatet) och sedan fyra år är vi medlemmar i den Heliga Paraskeva församling i Halmstad (Serbisk Ortodoxa Kyrkan).

Familjen Chiper

Vi är familjen Chiper och kommer från Rumänien. Vi har flyttat till Sverige för 10 år sedan och har bott sedan dess i mysiga Lund. Vi tillhör rumänska ortodoxa församlingen i Malmö/Lund. Pappa, Nicolae, är 45 år gammal och jobbar som mjliöarbetare i Malmö. Är intresserad bl.a. av teknik, natur, yxor och rymden. Mamma, Sinziana, är 40 år gammal och jobbar som sjukgymnast på Lunds lasarett. Tycker om natur, djur och att läsa. Dottern, Maria, är 14 år gammal och är i full gång med att lära sig spela gitarr. Äldre sonen, Andrei, är 13 år gammal, han tycker om insekter och djur samt spela Minecraft. Yngre sonen, Luca, är 11 år gammal och är intresserad av olika slags vapen och tycker om att läsa Sci-fi böcker.

Välkommen att höra av dig till oss! Klicka på “kontakt” ovan.